Periodontitt / Tannkjøttbetennelse

Periodontitt betyr “betennelse i tannens støttevev“. Det kan ramme alle uansett alder og det skjer over tid. Det er imidlertid mest utbredt hos personer fra midten av 30-årene og oppover. Her blir tennenes festeapparat angrepet av bakterier som følger med tannstein under tannkjøttet. Det blir dannet dype lommer langs tannroten. Beinet og bindevevsfibrene brytes langsomt ned og tennene mister sitt feste og løsner.

Dette utvikler seg langsomt og kan være vanskelig å oppdage for deg, men med jevnlige tannlegebesøk vil dette kunne avsløres ved undersøkelser og på røntgenbilder. Hvis periodontitt oppdages i tide er det en god mulighet for at den stoppes, men det krever ekstra innsats fra deg.

Et friskt tannkjøtt ser blekt rosa ut i fargen, men de fleste vil på et tidspunkt oppleve å få sårt og hovent tannkjøtt. Da får tannkjøttet en mørk rødlig farge og det blør når man pusser tennene. Dette er reaksjoner på bakterier som finnes i belegg på tennene og som irriterer tannkjøttet. Gingivitt forsvinner igjen etter få dager, hvis du er oppmerksom på å holde en god munnhygiene. Ved daglig bruk av tannbørste, tannstikkere, mellomromsbørster eller tanntråd vil du kunne forebygge tannkjøttbetennelse.

Bestill timeTilbake til behandlinger