Regelmessige kontroller

Jevnlige besøk hos tannlegen er med på å forebygge hull i tennene og tannkjøttsykdom, noe som kan føre til at tennene dine løsner. De rådene vi kan gi, kan forebygge smerter eller sykdommer i tennene og tannkjøttet. Både hull i tennene og tannkjøttsykdommer gir få symptomer i tidlig stadium, mens de er enkle og billige å behandle.

En del alvorlige tilstander i resten av kroppen kan også avsløres, blant annet både hode / nakkesmerter og hjerteproblemer. Før planlagte operasjoner av både hjerter og hofter / knær er det blitt svært strengt med at tannhelsen skal være i orden først. De beordrer trekking av tenner som kan gi komplikasjoner.

Det gir deg også en mulighet til å få svar hvis det er noe du lurer på, og nyttig veiledning om renhold av tenner og tannkjøtt. Vi anbefaler alle å gå jevnlig til undersøkelse av tennene.

Det er lettere å gi deg riktig behandling hvis vi kjenner deg!
Er du redd, eller har hatt dårlige erfaringer fra tidligere tannlegebesøk, så si ifra når du bestiller time. Vi setter gjerne av litt ekstra tid til en prat først. Hvis du går på medisiner, vil vi gjerne ha en liste over dem, og endringer. Vi er pålagt å fylle ut et helseskjema, så ta helst med en dokumentasjon på eventuelle diagnoser og medisiner.

ENKELTE DIAGNOSER OG TILSTANDER GIR REFUSJON FRA HELFO, dvs at staten refunderer deler av behandlingen.

I den sammenheng anbefales det at man holder seg til tannbehandling på ett sted, så langt det er praktisk mulig. Det er lettere å hente informasjon fra ett sted enn mange hvis man trenger dokumentasjon og historikk. Vi er pålagt å ta vare på alle journaler i 10 år etter siste besøk, men ikke lengre. Vårt arkiv går tilbake til 1953. Vi har hjulpet flere med dokumentasjon som har hjulpet pasienter til HELFO-stønad der Trygdekassens gamle papirarkiv ikke har vært oppdatert!

Bestill timeTilbake til behandlinger